skip to Main Content
Popust

Devojčica sa šibicama

Ocenjeno sa 0 od 5
(Ostavi komentar)

420.00 RSD

Naše drugo izdanje je Devojčica sa šibicama Hansa Kristijana Andersena. U pitanju je dobro poznata i nažalost uvek aktuelna priča, ali ovog puta osvežena sasvim novim i drugačijim ilustracijama.

Sa danskog prevela Valentina Klinko Zečević. Adaptirala Marija Spasić.
Ilustrovala Dragana Barjaktarević.

Odlomak

Bilo je strašno hladno te poslednje večeri stare godine u kojoj se dočekivala nova godina. Dok je u sumraku vejao sneg, jedna devojčica išla je ulicom, gologlava i bosonoga. Jeste da je imala cipele kad je krenula od kuće, ali bile su joj toliko velike da su joj spale dok je pretrčavala preko ulice. Jednu nije uspela ni da nađe, a drugu je odneo neki deran doviknuvši joj da će mu poslužiti kao kolevka za bebu kad je jednog dana bude imao.
Zato su sad malena stopala bila modra od hladnoće. U džepovima i ručicama nosila je šibice. Ceo dan nijednu nije prodala. Ni novčić joj niko nije dao. Hodala je tako gladna i promrzla, sirota devojčica… Pahuljice su joj kvasile dugu, plavu kosu, koja joj je u prelepim valovima padala preko ramena, ali to joj je sad bila najmanja briga. Svi prozori bili su osvetljeni dok se po ulici širio primamljivi miris guščjeg pečenja.
– Ah… Nova godina… – pomisli devojčica setno.

Recenzije

Još nema komentara.

Podeli svoje utiske o knjizi!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top